Taalakkoord Werkgevers houdt op te bestaan

Het landelijk Taalakkoord is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en wordt uitgevoerd door de Leerwerkloketten. De Leerwerkloketten stoppen met de uitvoering van het landelijk Taalakkoord Werkgevers. Het Taalakkoord is een mooie aanzet geweest voor werkgevers en taalaanbieders om bewust met het thema aan de slag te gaan. Taal op de werkvloer blijft onderdeel uitmaken van de reguliere dienstverlening van de Leerwerkloketten en uiteraard blijven wij bereikbaar voor advies en vragen. Heb je vragen over taal op de werkvloer? Neem dan contact op met het Leerwerkloket bij jou in de buurt. Je vindt jouw Leerwerkloket op www.leerwerkloket.nl/leerwerkloketten

Artikel

Arcus College

Het Arcus College is een Regionaal Opleidingscentrum (ROC) met diverse locaties in Zuid-Limburg.

Het onderwijsaanbod omvat een breed spectrum van ruim 200 opleidingen voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in Zuid-Limburg. Met meer dan 8.000 studenten is Arcus de grootste aanbieder van beroepsonderwijs in Parkstad Limburg en tevens leverancier van werknemers aan het bedrijfsleven. Het MBO is sterk in beweging en  Arcus biedt een veelheid van mogelijkheden om, in samenwerking met partners in de opleidingsketen en het bedrijfsleven, het aanbod aan opleidingen nog optimaler vorm te geven. Kortom een opleidingscentrum met ambitie en potentie.

Het Taal-expertisecentum is een onderdeel van het Arcus College. Binnen het Taal-expertisecentrum wordt een breed scala aan trajecten aangeboden.  De trajecten die worden aangeboden door het Taal-expertisecentrum zijn de volgende: standaard taal- en rekentrajecten, geïntegreerde trajecten, inburgeringstrajecten, taal in de context, opstapvaardigheden, werknemersvaardigheden, burgerschapsvaardigheden, taalondersteuning MBO, budgetteren, taal op de werkvloer en in overleg met bedrijven diverse maatwerktrajecten. Het is onze ambitie om trajecten richting diplomering taal en rekenen op 1F, 2F binnen afzienbare tijd te realiseren, later gevolgd door diplomering taal en rekenen op 3F en 4F.

Op welke manier heeft Taalkracht ervaring met Nederlands op de werkvloer?



Het Taal-expertisecentrum werkt in alle gemeentes van Parkstad. De trajecten vinden plaats op school, maar kunnen ook op locatie gegeven worden bijvoorbeeld in bedrijven. We willen toekomstige bedrijven benaderen in diverse samenwerkingsvormen. We hebben een breed netwerk opgebouwd in Zuid-Limburg waardoor we makkelijk te benaderen zijn door werkgevers. Wij zullen de bedrijven vragen de succesverhalen met collega-bedrijven te delen. Inzet in taal loont! Onze taal-ambassadeurs doen hun persoonlijk verhaal bij voorlichtingen bij de bedrijven. Wij hebben in de praktijk gemerkt dat dit kandidaten sneller overtuigt deel te nemen aan een traject.