Welkom bij het Taalakkoord

Meer dan 300 werkgevers, taalpartners en branches hebben zich aangesloten bij het Taalakkoord. Zij zien de voordelen van goede taalvaardigheid voor alle medewerkers. Deelt u deze doelstelling en wilt u deel uitmaken van een netwerk van bedrijven dat het werken aan taalvaardigheid in het personeelsbeleid heeft opgenomen? Sluit dan ook aan bij het Taalakkoord!

Artikel

Stråle

Stråle verzorgt Nederlandse taalcursussen, taallessen en taalcoaching voor anderstalige medewerkers. Bij het leren van een nieuwe taal is het het allerbelangrijkste om zo snel mogelijk de taal te gaan spreken. Daarom richt ik mij met name op het verbeteren van de spreekvaardigheid. De taallessen en taalcoaching zijn erg praktijkgericht, interactief en bevatten veel spelelementen waardoor leren leuk wordt. Want waarom gaan voor de saaie schoolse manier als het ook anders kan? De medewerkers kunnen het geleerde meteen in de praktijk toepassen, vergroten hiermee hun zelfredzaamheid en veroveren sneller een plekje in de maatschappij. Ze zijn veel beter in staat zich te uiten en aansluiting te vinden met collega’s, buren en anderen wat bijdraagt aan het gelukgevoel.

In mijn lessen motiveer, enthousiasmeer en inspireer ik de studenten om vanuit hun intrinsieke motivatie aan de slag te gaan en er alles uit te halen wat er in zit. Op een creatieve en energieke manier breng ik het lesmateriaal over en daag ik medewerkers uit om zoveel mogelijk mee te doen. Er wordt een programma opgesteld en de Nederlandse taallessen worden bij de bedrijven zelf gegeven. Circa 2 uur per week wordt er in groepsverband lesgegeven. De lessen zijn prima te combineren met het werk. Daarnaast is het ook mogelijk om specifieke coachingstrajecten op te zetten waar medewerkers op ontwikkelpunten gecoacht worden.

Motivatie voor aansluiting Ik wil met mijn bedrijf graag bijdragen aan het mooier maken van de wereld door mensen de Nederlandse taal te leren of die te verbeteren zodat ze hier de rest van hun leven profijt van hebben. Op deze manier kun je de maatschappij in zijn geheel laten stralen van succes. Ik denk dat de bedrijven en branches die aangesloten zijn bij het Taalakkoord deze visie delen. We kunnen kennis en kunde met elkaar uitwisselen. Natuurlijk bied ik graag een helpende hand.