Welkom bij het Taalakkoord

Meer dan 300 werkgevers, taalpartners en branches hebben zich aangesloten bij het Taalakkoord. Zij zien de voordelen van goede taalvaardigheid voor alle medewerkers. Deelt u deze doelstelling en wilt u deel uitmaken van een netwerk van bedrijven dat het werken aan taalvaardigheid in het personeelsbeleid heeft opgenomen? Sluit dan ook aan bij het Taalakkoord!

Artikel

ZPITS B.V.

ZPITS is specialist in bij- en omscholingstrajecten. We leveren maatwerk trainingen voor bedrijven, maar begeleiden ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij individuele opleidingstrajecten. Sommige opleidingen worden aangeboden met baangarantie, andere opleidingen bevatten een combinatie van werken en leren of alleen leren. We geloven dat cursisten zich kunnen ontwikkelen en in het krijgen van kansen; ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Persoonlijke begeleiding is daarbij ons uitgangspunt. Voor de opleidingen met baangarantie voeren we een strenge selectieprocedure, zodat we exact weten wat de achtergrond van een kandidaat is en in hoeverre iemand echt gemotiveerd is. Dit vormt de basis voor succesvolle trajecten. Bij bedrijfstrainingen laten we ons aanbod aansluiten op specifieke wensen en bedrijfssituaties van de opdrachtgever. ZPITS – resultaat door ontwikkeling.

Op welke manier heeft ZPITS ervaring met Nederlands op de werkvloer?


1-Bij inschrijving van kandidaten hebben we een signalerende en adviserende functie over het huidige taalniveau en we zullen kandidaten motiveren om de taalachterstand onder ogen te zien en er iets aan te doen.

2-Bovendien brengen we bij afspraken met onze opdrachtgevers het onderwerp taalachterstand structureler ter sprake om bij bedrijven meer begrip (en actie!) voor dit onderwerp te realiseren.

3-Onze taaltrainingen (met zowel eigendocenten als docenten van onze samenwerkingspartners) zullen we nadrukkelijker bij opdrachtgevers en kandidaten onder de aandacht brengen.

4-Indien nodig ontwikkelen we extra trainingen voor het verbeteren van de Nederlandse taal.