Taalakkoord Werkgevers houdt op te bestaan

Het landelijk Taalakkoord is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en wordt uitgevoerd door de Leerwerkloketten. De Leerwerkloketten stoppen met de uitvoering van het landelijk Taalakkoord Werkgevers. Het Taalakkoord is een mooie aanzet geweest voor werkgevers en taalaanbieders om bewust met het thema aan de slag te gaan. Taal op de werkvloer blijft onderdeel uitmaken van de reguliere dienstverlening van de Leerwerkloketten en uiteraard blijven wij bereikbaar voor advies en vragen. Heb je vragen over taal op de werkvloer? Neem dan contact op met het Leerwerkloket bij jou in de buurt. Je vindt jouw Leerwerkloket op www.leerwerkloket.nl/leerwerkloketten

Artikel

Taal Leeft!

Taal Leeft! is een inburgeringsschool in Gouda die zich richt op de inburgering van nieuwkomers. Daarnaast richt Taal Leeft! zich op het verbeteren van het taalniveau van alle laaggeletterden. Door het geven van professionele maatschappelijke begeleiding zorgt Taal Leeft! ervoor dat cliënten zo snel mogelijk zelfredzaam worden.


Op welke manier heeft Taal Leeft! ervaring met Nederlands op de werkvloer?

 

Om de taalachterstand op de werkvloer aan te pakken ben ik in 2020 als projectleider werkzaam geweest bij het project GRIP op werk. Bij dit project van VluchtelingenWerk Rotterdam werden statushouders aan een (vrijwillige) arbeidscoach gekoppeld. Rotterdamse ondernemers bereidde de deelnemende statushouders voor op passende werk(ervarings)plek op de Nederlandse arbeidsmarkt met als doel het opdoen van vakgerichte kennis, het leren van vakgerichte taal en de taalvaardigheid van werknemers met een taalachterstand te verbeteren.